Otäta fönster


Drar det från fönstren?

Otäta fönster ökar energiräkningen och skapar en sämre komfort inomhus. I dessa tider med stigande elräkningar är det viktigt att inte elda för kråkorna. Men precis som med allt annat får det inte för mycket av det goda. Har du ett äldre hus med självdragsventilation får det inte bli för tätt. I hus med självdragsventilation är det ofta så att man låter bli att sätta tätningslister i hörnen på fönstren.

Fönstertätningsmaterial
Tätningslister för att täta fönster består av gummi s:k epdm gummi dessa känns igen på att dom ofta är svarta eller brunda. Vita fönstertätningslister är oftast gjorda av silikon. Det är viktigt att läsa tillverkarnas anvisningar om du ska utföra arbetet själv.

Kontrollera skicket på fönstren innan du sätter upp tätningslister. Är fönstren behov att kittning och målning? Åtgärda då detta först innan du börjar täta dina fönster.

Det är inte så enkelt som man tror att välja rätt typ av tätningslister och att utföra en korrekt montering. För att vara säker på utföra en rätt tätning av dina fönster är det betydligt enklare att anlita
experthjälp med fönstertätning  med detta. Arbetet är dessutom berättigat till rotavdrag när du anlitar ett företag.